Mikor és miért van erre a tevékenységre szükség?
 

Nyomástartó berendezések és rendszerek biztonsági követelményeiről és megfelelőség tanúsításáról, fémből készült segédanyagok teljesítményállandóságának tanúsításáról vagy nyomástartó berendezések műszaki- biztonsági hatósági felügyeletéhez tartozó feladatokról EU irányelvek és minisztériumi rendeletek adnak útmutatást a bejelentett szervezetek által ellátott feladatokra.
 

Szabályzási háttér:
 

Legfontosabb ide sorolható jogszabályok:
 

2014/68/ EU és 2014/28/ EU Irányelveket tartalmazó 44/2016 (XI.28) NGM rendelet;

2/2016(I.5.) NGM rendelet; 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet; 98/241/EK rendelet
 

A jogszabályoknak megfelelő engedélyezési dokumentációk összeállítása a szakértői szervezetek egyik fontos, és sok esetben nélkülözhetetlen szolgáltatása.
 

A TAM CERT Magyarország Kft. szolgáltatásai:

  • nyomástartó berendezések első üzembeállítása előtti valós műszaki (úgynevezett „0”) állapotához tartozó dokumentumok hiánytalan összeállítása

  • használt nyomástartó és töltő berendezések esetében a javítást, illetve az átalakítást követően az üzembe helyezéshez szükséges és hatóság által meghatározott dokumentumok pótlása és összeállítása

  • kivitelezést és javítást végző gazdálkodó szervezetek alkalmasságának igazolása az NGM előírásának megfelelő nyilvántartásba vételhez.


Megfelelősség tanúsításokat és üzem alkalmassági tanúsítványokat a jogszabályok alapján kijelölt szervezetek adhatnak ki.
 

A TAM CERT Magyarország Kft. a Magyar Kormányhivatal által kijelölt és Brüsszelben NoBo 2102 szám alatt bejelentet megfelelősség értékelő, termék tanúsító szervezet.

Szakmai kérdésekben felvilágosítással valamint szolgáltatásainkkal szívesen állunk rendelkezésükre!

Kapcsolat:
 

Soós Zsolt       

vezető szakértő

tel: +36309999396
e-mail: zsolt.soos@tamcert.hu

© 2017 by TAM CERT Magyarország Kft