TERMÉKTANÚSÍTÁS - Nyomástartó rendszerek ellenőrzése, tanúsítása
Mikor és miért van erre a tevékenységre szükség?
 

Nyomástartó berendezések, rendszerek üzembeállításához új létesítmények, rekonstrukciós munkák vagy javító szerelő munkákat követően a teljes rendszer vizsgálatára és nyomáspróbáztatására majd átvételére van szükség.

Nyomástartó berendezések és rendszerek biztonsági követelményeiről és megfelelőség tanúsításáról, fémből készült segédanyagok teljesítményállandóságának tanúsításáról vagy nyomástartó berendezések műszaki- biztonsági hatósági felügyeletéhez tartozó feladatokról EU irányelvek és minisztériumi rendeletek adnak útmutatást a bejelentett szervezetek által ellátott feladatokra.
 

Szabályzási háttér:
 

Legfontosabb ide sorolható jogszabályok:

2014/68/ EU és 2014/28/ EU Irányelveket tartalmazó 44/2016 (XI.28) NGM rendelet;

2/2016(I.5.) NGM rendelet; 8/2018 (VIII.17.ITM rendelet; 98/241/EK rendelet

A jogszabályoknak megfelelő vizsgálatok és tanúsítások a szakértői szervezetek egyik fontos, és sok esetben nélkülözhetetlen szolgáltatása:

 

Megfelelősség tanúsításokat az üzembe helyezéshez szükséges jegyzőkönyveket és üzem alkalmassági tanúsítványokat a jogszabályok alapján kijelölt szervezetek adhatnak ki.
 

A TAM CERT Magyarország Kft. a Magyar Kormányhivatal által kijelölt és Brüsszelben NoBo 2102 szám alatt bejelentet megfelelősség értékelő, termék tanúsító szervezet.


Szakmai kérdésekben felvilágosítással valamint szolgáltatásainkkal szívesen állunk rendelkezésükre!

Kapcsolat:
 

Soós Zsolt   

vezető szakértő     

tel: +36309999396

e-mail: zsolt.soos@tamcert.hu                            

© 2017 by TAM CERT Magyarország Kft