TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft.

Az emberiség történetében mindig meghatározó jelentőséggel bírt az energia felhasználása, birtoklása, de ez napjainkban különös jelentőséggel bír. A mindenkori fogyasztói igényeket, mennyiségi, és minőségi vonatkozásban is kielégíteni képes, biztonságos energiatermelés és szállítás meghatározója társadalmunk fenntartható fejlődésének. A villamosenergia a háztartások igényein túlmenően a teljességre törekvés igénye nélkül is szerves része a telekommunikációnak, az oktatásnak, a gyógyításnak, a közlekedésnek, de elengedhetetlen a banki és egyéb pénzügyi rendszerek vagy az államigazgatás működtetésében.

Üzletágunk tevékenysége kiterjed mind a konvencionális, mind pedig a nukleáris energiatermelés berendezéseire egyaránt. Az energiatermelés biztonsága két szorosan összefüggő tartalommal bír. Jelenti egyrészről az ellátás biztonságát, és jelenti a műszaki biztonságot is, amely persze további összefüggésben áll a környezet és a társadalom, azon belül is a lakosság biztonságával.

Intenzív a fejlődés, különösen látványosan törnek előre a megújuló energiatermelés különböző formái, mára döntéseink és beruházásaink alapvető kritériuma az energiafelhasználás módja, mértéke és az energia eredetének tudatos választása.

Az energetika tárgykörének vizsgálatakor nem szabad megfeledkeznünk az olajipari létesítményekről sem. A szárazföldi, – vízi, -és légi közlekedés alapvető igénye a megfelelő minőségű üzemanyag megléte, tárolása és a felhasználás helyére történő szállítása.

Az energiát előállító, átalakító és a felhasználás helyére szállító szervezetek számára nyújtunk:

  • döntéseikhez műszaki kockázati elemzéseket,
  • vizsgálati és környezetvédelmi méréseket,
  • elemzéseket,
  • projektjeik kivitelezéséhez műszaki felügyeletet,
  • pénzügyi döntéseikhez due diligence és bankability szakértői szerepkört

Az energetikai rendszerek elemeinek, irányítástechnikájának és menedzsmentjének fejlődése, a digitalizáció, a hálózatba kötöttség olyan technikai megoldásokat várnak el a mérnököktől, melyek a hagyományos biztonsági elemek biztosítása mellett a növekvő komplexitással együtt járó sérülékenységet is kézben tartják. A TAM CERT Magyarország Kft. munkatársai ezen fizikai-, emberi-, rendszer- és kiberkockázatokat tárják fel, elemzik és/vagy tanúsítják azok megfelelőségét és hatékonyságát.

Biztonságot szolgáltatunk műszaki és ellátásbiztonsági vonatkozásban az energiatermelés, energetikai befektetések és az előállított energia fogyasztási teljes láncolata során.

A TAM CERT MAGYARORSZÁG Kft. szolgáltatásaival kapcsolatos kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal, további szakmai kérdésekben is készséggel állunk rendelkezésre!

 

Kapcsolat:
Dr. Gémes György András
Nukleáris és energetikai üzletág vezető
E: gemes.gyorgy@tamcert.hu
T: +36 30 496 6750