TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft.

GYÁRTÓ-, SZERELŐ- ÉS ÉPÍTŐIPAR

„Time to market”: mennyi idő alatt tudom eljuttatni a termékemet az azokat fogyasztókhoz és a fogyasztás árát megfizető emberekhez és vállalatokhoz? Hogy ne legyen elavult a termék már a piacra lépés elején, hogy finanszírozható legyen a termékfejlesztés, hogy fogyasztóvédelmi előírásoknak megfeleljen a termék mind a hazai, de az exportpiacokon is? Ezen megoldandó kérdések kezelése strukturált megközelítést igényel!

A gyártás során az alapanyag beszerzésétől, az energiahatékonyságon, a munkafolyamatok, a felhasznált technológiák jóváhagyásán, a szakemberek minősítésén, a rendszerek működtetésén, a gyártósori ergonómián és munkabiztonságon keresztül a késztermék minősítéséig és piacra juttatásáig szükséges a szakértő minőségbiztosítás és a rendszerszemlélet. A termelő gépek és szoftverek – épp a sorozattermelés volumene miatt – nem hibázhatnak és nem lehetnek kockázatosak. Számtalan előírás kötelezi erre a gépek, termékek előállítóját, üzemeltetőjét és karbantartóját. A TAM CERT Magyarország Kft. ehhez nyújt segítő kezet, avatott felügyeletet. A nemzetközi piacokra lépéshez pedig a megcélzott piacokra jellemező szabályozói környezet ismeretét biztosítja.

A nagyberuházások során – legyenek azok energetikai, vegyipari, gépgyártói, vagy autóipari szektorokban – a projekt alapú kivitelezés és szerelés jellemző. Ezeken az összetett vállalkozásokon nagy számú beszállító van jelen egyszerre és kell teljesítsen időre, az előírt büdzsé keretein belül maradva. Nyilvánvaló értékőrzést és egyfajta befektetésvédelmet jelent a projektek minőségbiztosítása és független felügyelete, benne a projekt menedzsment logika elemeivel, a releváns előírásoknak, direktíváknak és mérnöki normáknak történő megfeleltetéssel, valamint a kockázatok felderítésével, elhárításával.

A gyártó- és szerelőipar projektjeinél a 3-ik feles minőségbiztosításba fektetett költség többszörösen térül meg, jellemzően nagyságrendekkel nagyobb károkat – legyen az késlekedés, vagy technikai nem megfelelőség – hárít el!

Szakmai kapcsolat:

Varga Zsolt
Terméktanúsítóhely vezető
E: varga.zsolt@tamcert.hu
T: +36 30 280 9504

Megrendelő és jelentkezési lap hegesztő minősítések lefolytatására TC-ISZÜ-A006 Letöltéshez kattintson az ikonra, töltse ki a dokumentumot és küldje vissza az info@tamcert.hu e-mail címre.
Üzemi gyártás ellenőrzés tanúsítása