TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft.

A TÜV AUSTRIA két magyar auditort nevezett ki az információbiztonság-irányítási rendszerek tanúsítására, ezzel a TAM CERT Kft. tovább bővítette portfólióját.

2022.02.24.

Mi az az ISO 27001 tanúsítás?

Az ISO/IEC 27001:2013 szabvány segítségével adatai és rendszerei integritását és vállalata információbiztonság iránti elkötelezettségét bizonyíthatja már meglévő és potenciális ügyfelei, szállítói és egyéb érintettjei felé. A tanúsított ISO 27001 szabvány segítségével igazolhatja az információbiztonságnak való megfelelőséget és csökkentheti a csalás, adatvesztés és nyilvánosságra kerülés esetleges kockázatát. Az adatok elektronikus tárolása a magasabb kockázatok megjelenéséhez vezetett, mint például a hackelés, adatvesztés, a titkosság megsértése. Az egyre kifinomultabb támadások során bizalmas adatokat szerezhetnek meg vagy kritikus rendszerek és dokumentumok sérülhetnek meg.

 

Mik a tanúsítás előnyei?

Azáltal, hogy megvédi az információkat a külső és belső fenyegetettségektől, megőrzi adatainak sértetlenségét, rendelkezésre fog tudni állni a kritikus pillanatokban is, biztosítva ezzel az üzlet folytonosságát. Ezzel növekszik a munkavállalók lojalitása a cég iránt, és ennek következtében nő a vevői elégedettség is.

 

Mi a feladata egy auditornak?

• A biztonsági irányelvekkel és az információbiztonság megszervezésével foglalkozik első sorban.
• Nagy figyelmet fordít az eszközök, a hozzáférések és az információbiztonsági események kezelésére, emellett a fizikai és környezeti, valamint az emberi erőforrások biztonságára.
• Sorra veszi a menedzsment feladatait, a kommunikáció és a működtetés szabályait.
• Átláthatóvá teszi a szoftver és hardverelemek beszerzését, a fejlesztéseket és karbantartásokat.
• Iránymutatást nyújt az üzletmenet folytonosság biztosításához.
• Megfelelőségi vizsgálatokon keresztül állandó visszacsatolást ad.
• A kitűzött célokat és az elért eredményeket folyamatosan figyelemmel kíséri, összeveti.

 

A TAM CERT Kft. információbiztonsági szakértői nemzetközi jogosultság alapján végzik a jogszabályban kötelezően előírt ISO/IEC 27001:2013 informatikai rendszerek tanúsító auditját. A sikeres tanúsítás elvégzését követően Ön TÜV AUSTRIA által kiállított tanúsítványt kap a szabvány megfelelőségének igazolásáról.

Kapcsolat: info@tamcert.hu