TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft.

A TAM CERT Kft. minősítette a MÁV-Start Zrt. vasúti minőségirányítási rendszerét, valamint megújította a vállalat hegesztő-üzemalkalmassági tanúsításait is

2021.09.26.

Sikeres tanúsítást követően új tanúsítványokat szerzett a MÁV-Start Zrt.

A tanúsítvány ünnepélyes átadása

A tanúsítási eljárást a TAM CERT Kft. végezte, hiszen az év elején lezárult rendszertanúsítási pályázat eredményeként a következő 3 évben vállalatunk végzi a MÁV-START Zrt. irányítási rendszereinek megfelelőségértékelését és ezekhez kapcsolódó tanúsításait.

A MÁV-START Zrt. a sikeres audit eredményeként megszerezte az MSZ ISO/TS 22163 szerinti vasúti minőségirányítási rendszerének tanúsítványát és eredményesen megújította az MSZ EN 15085-2 szerinti hegesztő-üzemalkalmassági tanúsításait.

2021 év elején végezték el a TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft. auditorai a MÁV-START Zrt. műszaki területén 2020. július 31-től működő MSZ ISO/TS 22163 szabvány szerinti Vasúti Minőségirányítási Rendszerének tanúsítását. Erre a külső megfelelésértékelésre a növekvő hazai és európai vevői elvárások mellett a vasúti járművek és alkatrészeik karbantartására és javítására, továbbá rendkívüli és időszakos vizsgálatára vonatkozó 24/2016. (VII.18.) NFM rendelet előírásainak való megfelelés miatt is szükség volt. Az ISO/TS 22163 számú szabványnak megfelelő vasúti minőségirányítási rendszer tanúsítvány hozzáférhető a MÁV Csoport honlapján is.

Az MSZ EN 15085-2 szerinti hegesztő-üzemalkalmassági tanúsítások megújításai az elmúlt hónapban zárultak a MÁV-Start Zrt-nél, melyeket a TÜV AUSTRIA Services Gmbh és a TAM CERT Kft auditorai hajtottak végre. A TAM CERT Kft., mint TÜV AUSTRA Partner kapcsolódott be a tanúsítási folyamatba. Ennek keretében a Járműbiztosítási Igazgatóságok 11 darab telephelyén végzett hegesztési tevékenységének megfelelőségéről került kiállításra a tanúsítvány.

A tanúsítások minden esetben a TAM CERT Kft. tanúsítóhelynek az IAF (International Accreditation Forum) és a NAH (Nemzeti Akkreditáló Hatóság) felügyelete mellett történtek, ezáltal – többek közt az IC+ gyártáshoz kapcsolódóan – az európai vasúti átjárhatósági követelményeken belüli elfogadottságot is támogatja.

Az idei évben lefolytatott sikeres tanúsítások eredményeként cégünk cégvezetője, Kiss Tibor, 2021. szeptember 23-án a tanúsítóhely képviseletében adta át a tanúsítványokat Kerékgyártó József, MÁV-START Zrt. vezérigazgatónak.

A TAM CERT Kft. gratulál a sikeres felkészüléshez, és a tanúsítás gördülékeny lebonyolításához.

A vasúti minőségirányítási rendszer és a hegesztőüzemek megfelelő működése és folyamatos fejlesztése, továbbá a sikeres tanúsításra való felkészülés a műszaki engedéllyel rendelkező műhelyek munkájának eredménye, melyhez ezúton is gratulálunk!

TAM CERT Vizsgáló és Tanúsító Kft.