TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft.

20 éves a TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft.

2018.12.08.

1998. 06.29-én a TÜV AUSTRIA vállalatot alapított Magyarországon TÜV AUSTRIA Magyarország néven. Innen ered a TAM CERT betűkombináció, amelyet a mai napig is őriz a vállalat elnevezésében. 2004-ben tulajdonváltás következett be, az akkori ügyvezetés kivásárolta a céget az osztrák TÜV csoportból. 2017-ben újra egy teljeskörű tulajdonosváltás történt, egy a szakmában nagy tapasztalattal rendelkező hazai szakmai befektető csoport vette át a vállalat irányítását és fejlesztését.

– A piaci pozíció erősítését és a vállalat dinamikus fejlesztését hogyan kezdte meg az új tulajdonosi kör?

– Az elmúlt két évben egyrészről a meglévő akkreditációink kibővítésére helyeztük a hangsúlyt, másrészről a direktívák által szabályozott területen meglévő kijelöléseinket újítottuk meg. Tevékenységünket elsősorban a hazai szakemberbázis tudására és gyakorlatára alapozzuk, nemzetközi szakmai partnerként a TÜV AUSTRIA Csoporttal működünk együtt. Igy egy kis történelmi visszatekintéssel elmondhatjuk azt is, hogy az Osztrák – Magyar Monarchiában 1872-ben megalapított műszaki felügyelet nyomdokaiban járunk, újra együtt, ugyanakkor stratégiai és szakmai döntéseinkben teljes mértékben önálló szervezetként.

Stratégiánk alapvető eleme, hogy a műszaki-gazdasági szektorban operatív dolgozó szakembereket párhuzamosan emelünk be a szakértői, ellenőri, műszaki felügyeleti és auditori tevékenységünkbe. A direktívák és szabványok követelményinek teljesítése mellett nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink élő kapcsolatára a megbízóink szakembereivel és azok napi munkájával. Tanúsítóhely vezetőinknek is ki kell lépniük a dokumentumok által emelt falak közül, hogy szembesüljenek a mindennapi feladatokkal, a terepen történő munkavégzéssel.

– Ha a jövőt kellene vizionálni, hogyan látják a TAM CERT Kft. jövőjét, mik a legfontosabb fejlesztések?

A műszaki biztonság szolgáltatása Ügyfeleink számára igényes kihívás ugyanakkor mérhetően értékteremtő!

A megújuló és digitalizálódó műszaki infrastruktúra, a befektetésbiztonság és a környezettudatos iparfejlesztés felértékelik az igényt szaktudásunkra. Ennek folyamatos létszám- és kompetencia bővüléssel, valamint hatékony projektmenedzsmenttel fogunk megfelelni, ezek vezérelnek bennünket a közeljövő fejlesztéseinél!

Vállalatunk több nagy területre koncentrál: termék- , rendszer- , személytanúsításra, környezetvédelmi és műszaki szakértésre, integrált műszaki felügyeletre, valamint az oktatásra.

Kiemelt szakmai felügyelettel kezeljük legfontosabb szolgáltatási tevékenységeinket, mint pl.:

  • Beruházások műszaki felügyelete, benne technológiai csőszerelés és acélszerkezetek kivitelezésének helyszíni felügyelete,
  • Energetikai, környezetvédelmi, gyártó ipari beruházásokhoz, akvizíciókhoz Due Diligence,
  • Notified Body tevékenység ellátása nyomástartó rendszereknél, hegesztett acélszerkezeteknél
  • Tanúsítások, beleértve a szükséges tervellenőrzéseket és tervjóváhagyásokat is
  • Gyártó és karbantartó üzemek, hegesztési tevékenység tanúsítása, hegesztők minősítése

– Milyen értékek megteremtése mellett kíván működni a vállalat, milyen munkakörnyezet fejezi ki azt az értéket, amely egyet kell hogy jelentsen a TAM CERT Branddel?

Fontosságban számunkra egyenrangúak Ügyfeleink és a Munkatársaink! Fejlesztéseinkről és motivációinkról szólva kiemelt fontosságot élvez döntéseinkben a működési területeinken a szakmaiság megerősítése, perspektivikus munkahelyek teremtése és munkatársaink, szakértőink számára világos, optimista jövőkép megfogalmazása, a többlet teljesítményt többlet juttatással elismerő bérezési rendszer fenntartása.

Belső szakmai képzések, vagy akár doktori fokozat megszerzésére irányuló többéves kvalifikációs programok támogatásával fejlődési lehetőséget és kiszámíthatóságot teremtünk a törekvő kollégáknak. Épp ez a figyelem épül be munkakultúrájukba és kerül Ügyfeleink felé továbbadásra, miközben nekik szolgáltatunk.

– A tanúsítók piaci jelenléte még fontosabbá vált az egyre szigorúbb szabályozások következtében, miközben az innováció az élet minden területét átszövi, elég csak a digitalizációra vagy az Ipar 4.0-ra gondolni. Hogyan tud helyt állni egy vállalat a látszólagos ellentmondásban, szabályozva lenni, de nyitottnak lenni a megújulásra?

A megnövekedett biztonsági követelmények következtében a műszaki standardok és a szabályozások szerepe kiemelt fontosságúvá vált, de nagyon fontos, hogy a szabályozás nem lehet gátja a műszaki innovációnak. A megújulásra való képesség az oktatásnál kezdődik, így a vállalatunk folyamatosan építi ki jól működő kapcsolatait egyetemekkel, szakmai szervezetekkel. Képzési, oktatási területünk a munkaerő-piacon értékes kompetenciák elsajátítását tartja szem előtt olyan oktatókkal, akik az elméleti tudást, az ipari gyakorlatban is alkalmazzák.


Telefon:

+36 1 278 2295
+36 1 487 0525
E-mail cím: info@tamcert.hu

Cím: IQ Offices Irodaház 1064 Budapest
Vörösmarty u. 67.

„Wir gratulieren TAM CERT herzlich zum 20-jähirgen Bestehen und freuen uns, diesen Partner bereits von der ersten Stunde an zu unserem internationalen Partnernetzwerk zählen zu dürfen. Durch die langjährige Zusammenarbeit zwischen TÜV AUSTRIA und TAM CERT im Zertifizierungsbereich ist es uns gelungen, länderübergreifende Synergien besonders in den Bereichen Managementsysteme und Personenzertifizierung auf- und im Laufe der vergangenen Jahre stetig auszubauen. Wir sind sicher, auch künftig in Zusammenarbeit mit TAM CERT weitere Zielgruppen und Märkte erschließen zu können und freuen uns auf gemeinsame Geschäftserfolge!“ Rob Bekkers, Executive Business Director Division Life, Training & Certification @ TÜV AUSTRIA Group